Foraje puturi de medie adancime – Foraje puturi apa

foraj put medie adancime

Foraje puturi de medie adancime se executa in marea lor majoritate la a 3 a panza freatica acvifera, la adancimi cuprinse intre 30 si 50 de metrii, in functie de zona geografica unde urmeaza sa fie executat forajul pentru put si in functie de adancimea unde se gaseste panza freatica acvifera care urmeaza sa fie captata.

Calitatea apei din aceste foraje este in peste 75% din cazuri buna, fara nitriti si nitrati, cu continut mai redus de calcar si un debit de apa superior puturilor de mica adancime.

Foraje puturi de medie adancime de regula inseamna furnizarea cu apa potabila catre dumneavoastra. Cu toate acestea exista si un potential risc ca apa extrasa chiar si de la adancimi de 40-50 de metrii sa nu fie potabila.

Foraje puturi de medie adancime – Tubulatura – Diametre – Debite

Puturile de medie adancime se executa cu tubulatura de tip pvc neagra cu imbinare la cald sau albastra cu imbinare prin infiletare, cu diametre cuprinse intre 125 mm si 160 mm, fiind tubulaturi special fabricate sa reziste la presiuni mari pe care pamantul le exercita asupra lor.

Puturile de medie adancime se pot executa si pe diametre de teava mai mari de 160 mm, numai ca diferenta de pret dintre pretul tubulatura de 160 mm si alte tubulaturi mai mari in diametru este destul de mare, implicit si pretul putului creste destul de mult.

Trebuie stiut ca diametrul tubulaturii nu influenteaza cu mult si debitul forajului, debitul putului fiind determinat in mare masura de puterea panzei freatice acvifere captate.

Din aceste foraje se pot obtine debite de apa cuprinse intre 2500 si 5000 de litrii extrasi pe ora, in functie de mai multi factori, cum ar fi zona geografica unde urmeaza sa fie executat forajul, puterea panzei freatice acvifere, numarul de panze freatice acvifere captate. Izolat, in functie de zona geografica unde urmeaza sa fie executat forajul se pot obtine si debite mai mari de 5m3/h.

Foraje puturi de medie adancime – Executie

Foraje puturi de medie adancime se executa cu o instalatie semi-automatizata, de dimensiuni relativ mici, care foloseste protectii metalice telescopice. Puturile de medie adancime se foreaza uscat, avantajul fiind ca se vede cu ochiul liber fiecare strat de pamant, calcar, argila, lut precum si granulatia nisipului panzei freatice acvifere.

Puturile de medie adancime se mai pot executa si cu foreze de mici dimensiuni , cu circulatie de noroi, acestea fiind recomandate in special in zone unde structura geologica a pamantului este mai coplexa, placi calcar, gresie etc. Preturile pentru un astfel de foraj se calculeaza in functie de tipul si diametrul de tubulatura dorit de client dar si de locatia unde urmeaza sa fie executat acel put.

Foraje Puturi de adancime Medie si Avantajele acestora:

  • durata de executie – durata de executie pentru un put de medie adancime este de 3-7 zile
  • FORAREA USCATA – se vede in timp real, odata cu saparea putului compozitia pamantului si a panzelor freatice acvifere
  • PRETUL RELATIV MIC – Costurile de executie pentru un put/foraj de medie adancime, precum si durata de executie pentru puturile de medie adancime fac ca pretul pentru aceste foraje sa fie atractive
  • CALITATEA APEI – puturile de medie adancime executate la a 3 a panza freatica in proportie de peste 75% sunt foraje care asigura clientilor apa potabila
  • DEBITUL FORAJULUI – debitul puturilor de medie adancime este net superior forajelor de mica adancime, acestea putand furniza clientilor debite cuprinse intre 2.5m3/h si 5m3/h

Ce tipuri de foraje executam:

Executam si lucrari de mentenanta si denisipari puturi dupa cum urmeaza:

Executam si servicii conexe forajelor dupa cum urmeaza

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri in legatura cu foraje puturi si/sau denisipari puturi apa ,va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75. Cu stima, echipa romforajeputuri.ro

 

Firma noasta se poate deplasa pentru serviciiul de foraje puturi de medie adancime in urmatoarele judete: