Foraje puturi de mare adancime – Foraje de mare adancime cu valori intre 5000 si 30000 de litrii 

f-p-mare

Foraje puturi de mare adancime sunt foraje cu adancimi cuprinse intre 60 si 250 de metrii, fiind foraje care pot asigura debite de apa industriale cu valori intre 5000 si 30000 de litrii de apa extrasi pe ora. Executam foraje puturi de mare adancime in orice fel de sol: soluri moi si medii, nisipuri, nisipuri pietrificate ,pietrisuri, prundisuri calcare fisurate, sisturi verzi.

Pentru executia forajelor de mare adancime folosim FOREZE PROFESIONALE de 2 feluri:

  • Foreza hidraulica rotativa cu circulatie directa de fluide (noroi de foraj)
  • Foreza hidraulica rotativa cu circulatie indirecta de fluide (noroi de foraj)
  • Foreze autopurtate
  • Foreze senilate
  • Foreza cu ciocan de fund eficienta in soluri foarte dure cum ar fi sisturi verzi (intalnite in Muntii Dobrogei), sisturi cristaline, calcare fisurate si exemplele pot continua

Foraje puturi de mare adancime – executie

Puturile de mare adancime se foreaza cu sape ce au diametre cuprinse intre 250 mm si 444 mm, in functie de diametrul tubulaturii folosite. Cu cat diametrul sapei folosite la forarea putului este mai mare cu atat margaritaritarul cuartos impacheteaza mai bine filtrele de tip SCREEN sau JOHNSON.

Puturile de mare adancime asigura o calitate superioara a apei cat si un debit industrial, aceste foraje fiind ideale pentru sisteme de irigatii sau fabrici care au nevoie de o cantitate mare de apa, dar si buna din punct de vedere calitativ.

Foraje puturi de mare adancime – Tubare – Filtre – Impachetare cu margaritar

Forajele de mare adancime se echipeaza de regula cu tubulatura de tip pvc VALPLAST albastra, cu diametre cuprinse intre 125 mm si 250 mm, la care se folosesc filtre SCREEN sau filtre JOHNSON de fabrica cu fante ce variaza de regula intre 0.5 mm si 0.7 mm si se impacheteaza cu margaritar QUARTOS de Pleasca cu o granulatie cuprinsa intre 0.6 mm si 3 mm.

Pretul pentru un put de mare adancime se calculeaza in functie de tipul si diametrul tubulaturii folosite, de zona geografica unde urmeaza sa fie executat forajul , dar mai eles de structura geologica a solului.

Foraje Puturi Apa si Avantajele puturilor de mare adancime

  • debitul forajului – la puturile de mara adancime se pot obtine debite cuprinse intre 6 m3/h si 20 m3/h, izolat, in anumite zone se pot obtine debite chiar si mai mari de 20 m3/h
  • calitatea apei – calitatea apei este mai buna cu cat un foraj este executat la adancimi mai mari
  • Costurile mari de executie

Ce tipuri de foraje executam:

Executam si lucrari de mentenanta si denisipari puturi dupa cum urmeaza:

Executam si servicii conexe forajelor dupa cum urmeaza

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri in legatura cu foraje puturi si/sau denisipari puturi apa ,va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75. Cu stima, echipa romforajeputuri.ro

 

Firma noasta se poate deplasa pentru serviciiul de foraje puturi de mare adancime in urmatoarele judete: