Rolul forajelor de epuisment este de a scadea nivelul apei freatice si a prelua apele pluviale si astfel a proteja solul si subsolul creand un mediu de lucru uscat.

La executarea unui foraj de epuisment trebuiesc facute investigatii geotehnice si hidrogeologice, pentru a determina adancimea forajului si diametrul tubulaturii de epuisment

Foraje puturi de epuisment se pot executa:

  • foraje puturi de epuisment uscat cu sape si trepier
  • foraje puturi de epuisment uscat cu coloane metalice de protectie
  • foraje puturi de epuisment semi-mecanizate
  • foraje puturi de epuisment hidraulice cu circulatie de fluid de foraj

Eficacitatea epuismentelor trebuie sa fie verificata prin urmarirea nivelului apei subterane, a presiunii apei si a miscarii terenului. Datele obtinute trebuie periodic, examinate si interpretate pentru a determina efectele epuismentului asupra starii terenului si asupra comportarii constructiilor invecinate.

Se recomanda sa se consulte un proiectant avizat si autorizat in astfel de lucrari. Sa nu se execute si sa exploateze forajele prin sondaje si teste. Exista posibilitatea ca prin varianta de testare fara consultarea unui proiectant autorizat costurile sa fie mult ma ridicate decat daca s-ar consulta unul.

Foraje puturi de epuisment – Aplicatii

Aceste tipuri de foraje isi gasesc aplicativitate in constructii. Exista zone unde apa freatica sau de infiltratii este peste cota de fundare a contructiilor. In acel moment varianta de rezolvare a problemei este executia de foraje puturi de epuisment , echiparea acestora cu sisteme de pompare si pomparea propiuzisa. Pomparea se face pana cand apa scade suficient ca constructorii sa isi poata continua activitatea.

Preturile pentru aceste foraje variaza functie de diametrul tubului PVC si structura geofizica a solului. Preturile pe metru liniar include materialele, serviciile si tehnologia folosita. Pentru deplasari mai mari de 40 km se va percepe o cota parte din transport.

Ce tipuri de foraje executam:

Executam si lucrari de mentenanta si denisipari puturi dupa cum urmeaza:

Executam si servicii conexe forajelor dupa cum urmeaza

Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri in legatura cu foraje puturi si/sau denisipari puturi apa ,va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75. Cu stima, echipa romforajeputuri.ro

Firma noasta se poate deplasa pentru serviciiul de foraje puturi de epuisment  in urmatoarele judete: