Denisipari puturi apa – Denisipari puturi apa profesionale
Denisipari puturi – In timp din diferite motive fiecare put tinde sa acumuleze o anumita cantitate de nisip. Nisipul respectiv cu cat este mai mult optureaza filtrele screen ale tubulaturii prin care se capteaza apa din panza freatica acvifera, scazand astfel debitul de apa al putului. Sistemul de pompare aduce la suprafata pariculele de nisip din foraj, suferind uzura prematura. Nici filtrele, bateriile, boilerele si centralele termice nu scapa de acest nisip, infundandu-le si reducandu-le perioada de viata.
Mentenanta
Este foarte important sa se faca denisipari puturi la intervale de 3-5 ani. Denisipari puturi periodice duc la prelungirea fietii acestora dar si la protejarea sistemelor de pompare si a instalatiilor sanitare. Denisiparile trebuiesc executate frecvent, chiar si preventiv , ca mentenanta pentru a nu avea cheltuieli neprevazute cu instalatii stricate si sisteme de pompare .
Aici intervenim noi, afland de la client date despre exploatarea forajului in ultima perioada de timp, putem determina cauzele nisiparii forajului, putand astfel lua o decizie in ceea ce priveste o eventuala interventie asupra lui. Denisiparea are rolul de a forma în jurul filtrului un filtru natural, format din granule de nisip mai mari din strat prin eliminarea nisipului foarte fin.
Nisiparea forajului
Nisiparea unui foraj consta practin in patrunderea particulelor de nisip prin margaritarul cu care este impachetata tubulatura forajului si prin filtrele screen sau johnson ale acestuia in interiorul tubulaturii, uneori acest nisip poate chiar bloca filtrele screen sau johnson, in acest caz debitul forajului se poate diminua considerabil ciar si cu 50 %. In acest caz fiind nevoie de interventia unei echipe specializate in denisiparea puturilor sau decolmatarea acestora.
Cauzele pot fi multiple in ceea ce priveste nisiparea/colmatarea unui foraj, cele mai des intalnite cazuze fiind utilizarea in mod necorespunzator a forajului cu pompe/hidrofoare de puteri mai mari decat debitul maxim al forajului sau impachetarea cu margaritar facuta in mod necorespunzator ori cu margaritar de o proasta calitate ori pe o raza foarte mica care nu filtreaza nisipul im mod corespunzator.
Metode de denisipare
- cu pompa ce absoarbe nisipul prin balbotare
- prin scule specifice de forare (cand in interiorul forajului avem nisip argilos)
- prin sistem de liftare cu aer cu compresor
- prin sistem aer-lift cu pompa mamut si motocompresor industrial.
Se pot executa aceste lucrari la urmatoarele tipuri de foraje:
Denisipare put
Denisipari puturi de mica adancime
Decolmatari puturi de mica adancime
Denisipare put de mica adancime
Denisipari puturi de medie adancime
Decolmatari puturi de medie adancime
Denisipare put de medie adancime
Denisipari puturi de mare adancime
Decolmatari puturi de mare adancime
Denisipare put de mare adancime
Denisipari puturi de epuisment
Decolmatari puturi de epuisment
Denisipari puturi de monitorizare
Dupa denisiparea putului se obtine:
- marirea permeabilitatii
evitarea nisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor fine
marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia
micsorarea pierderilor de sarcina in zona activa a filtrului.
Daca doriti informatii suplimentare sau aveti nelamuriri in legatura cu foraje puturi si/sau denisipari puturi apa ,va rugam sa folositi formularul nostru de Contact sau prin telefon la numerele 0730.20.66.92 sau 0763.26.77.75. Cu stima, echipa romforajeputuri.ro
Firma noasta se poate deplasa pentru serviciiul de denisipari puturi apa in urmatoarele judete:
Foraje Puturi Apa Bucuresti si Ilfov Foraje Puturi Apa Giurgiu Foraje Puturi Apa Calarasi
Foraje Puturi Apa Teleorman Foraje Puturi Apa Olt Foraje Puturi Apa Dolj
Foraje Puturi Apa Constanta Foraje Puturi Apa Braila Foraje Puturi Apa Galati
Foraje Puturi Apa Prahova Foraje Puturi Apa Sibiu Foraje Puturi Apa Dambovita